Mijn favorieten

Je ideale huis gevonden?

Hypotheekadviseur of verkoper?

Het is verstandig om bij het afsluiten van je hypotheek de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en je goed te laten adviseren over de hypotheek die het beste bij jou past. De verschillen tussen hypotheken onderling kunnen namelijk zeker op lange termijn groot zijn. Als je bij je eigen bank over hypotheken gaat informeren dan zal de bank altijd haar eigen product adviseren. Misschien ken je een vergelijkbare reclame uit de jaren '80 hierover nog wel: wij van WC-eend, adviseren WC-eend. 
Je contactpersoon bij de bank is dus eigenlijk meer een verkoper dan een hypotheekadviseur. Maar is dat erg? Het antwoord op die vraag is simpelweg JA! De grote Nederlandse banken staan erom bekend niet de scherpste rentes te bieden. Standaard is de spaarrente er flink lager en de hypotheekrente flink hoger dan bij de kleinere aanbieders. En hoewel het verschil misschien klein lijkt zorgt het voor een groot verschil in wat je uiteindelijk voor je hypotheek betaalt.

De uiteindelijke verschillen zijn dus groot. Ja, het hypotheekadvies is duurder bij een onafhankelijk adviseur. Maar op termijn bespaar je flink door te kiezen voor een adviseur die álle opties voor je op een rij zet. Een voordelige hypotheek is veel belangrijker dan een voordelige hypotheekadviseur. Stap dus niet simpelweg naar de bank waar je ook je spaarrekening hebt, alleen omdat dat makkelijk is. Kiezen voor een onafhankelijk adviseur levert je uiteindelijk duizenden euro’s op. 
 

Onze adviseurs vergelijken alle banken, ook jouw eigen bank. Vervolgens gaan ze voor jou op zoek naar de beste deal.

En heb je een taxatie, notaris, verzekering of een bouwkundige keuring nodig?
Vul dan ook onderstaand formulier in zodat we je goed kunnen adviseren en je nergens teveel betaalt! 



 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring