Mijn favorieten

Taxatie


Een taxatie is een schatting van de verkoopwaarde van een woning door een deskundige. Er wordt daarbij onder andere rekening gehouden met het type huis, de grootte, de staat van onderhoud en de ligging. De taxatiewaarde van een bestaande woning is nodig voor het verkrijgen van een hypotheek en moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur, die zelf niet betrokken is bij de koop of verkoop van de woning.

De kosten van de taxatie zijn voor rekening van de koper en zijn fiscaal aftrekbaar. Koop je een nieuwbouwwoning, dan is een taxatierapport meestal niet verplicht om een hypotheek te krijgen. Zeker niet bij woningen in grote nieuwbouwprojecten.

NHG en/of NWWI validatie
Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Het NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Als keurmerk garandeert NWWI objectieve en betrouwbare woningtaxaties. 

Als je in aanmerking komt voor NHG dan is er ook sprake van een verplichte validatie. De taxateur is vrij om deze validatie via het NWWI te doen of via een ander taxatie instituut.

Meer weten over een taxatie en de tarieven?
Bel ons of vul het onderstaand formulier in.


 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring